flooring forums

Forums Home > Floor Types > Stone > Do I need an isolation membrane?
Do I need an isolation membrane?
Replies for Do I need an isolation membrane?
Author Message
JakeLittie
Author Image
Joined: August 2008
Posts: 10
Location:
Posted: August 6, 2008 5:33 PM

How do I know if I need to purchase an isolation membrane? I am installing tile in my basement over concrete. Thanks
MichaelPrachniak
Author Image
Joined: July 2008
Posts: 386
Location:
Orlando, FL
Posted: August 12, 2008 11:26 PM

RE: Do I need an isolation membrane?
If installing over a concrete slab, it is always a good idea. Otherwise existing or future slab cracks will transfer to your tile, resulting in a costly repair.
Michael Prachniak - Expert Tile and Stone Consultant and Writer, Owner - Tile Productions
 
Check out FAF''s tile section!
www.findanyfloor.com/tile/TileFloo...
JakeLittie
Author Image
Joined: August 2008
Posts: 10
Location:
Posted: September 15, 2008 5:54 PM

RE: Do I need an isolation membrane?
Michael, I am soo glad I asked. I was going to save the money and skip the isolation membrane.
MichaelPrachniak
Author Image
Joined: July 2008
Posts: 386
Location:
Orlando, FL
Posted: September 15, 2008 6:04 PM

RE: Do I need an isolation membrane?
Glad I could help. Installing tile on a slab without a membrane is a gamble.
Michael Prachniak - Expert Tile and Stone Consultant and Writer, Owner - Tile Productions
 
Check out FAF''s tile section!
www.findanyfloor.com/tile/TileFloo...
Our members have made a total of 10026 posts
We have 5587 registered members
The newest member is RichardSmith
FORUM RULES
You are not logged in.
You cannot post replies

>